Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року в області введуть в експлуатацію рекордні 600 тис. кв. м житла

Цього року в області введуть в експлуатацію рекордні 600 тис. кв. м житла

Про результати роботи будівельної галузі регіону в першому півріччі 2018-го говорили 22 червня під час селекторної наради в обласній адміністрації.

Засідання відбулось під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка за участю керівників будівельних організацій, структурних підрозділів облдержадміністрації, а також голів районних держадміністрацій.

На початку наради Євгеній Шахненко відзначив високі темпи зростання показників введення житла в експлуатацію.

«Минулого року цей показник становив 469,9 тис. кв. м, цього року плануємо ввести 600 тис. кв. м житла (на 27% більше). На сьогодні вже прийнято близько 200 тис. кв. м житла, що на 28% більше за відповідний період минулого року. Це серйозний показник, який говорить про те, що зростає потреба в житлі й розвивається будівельна індустрія», - зазначив Євгеній Шахненко.

Також він підкреслив, що Харківська область за результатами I кварталу цього року посіла перше місце серед інших регіонів України щодо здачі житла в експлуатацію. За цей період було введено 157 тис. кв м.

За даними директора Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайла Рабіновича досягти таких результатів області вдалося завдяки злагодженій роботі учасників будівельного комплексу й, у першу чергу, лідера асоціації «Регіональне будівництво» - ПАТ «Трест Житлобуд - 1».

«Щодо багатоквартирного житлового будівництва ситуація повністю контролюється, введено в експлуатацію 24 будинки загальною площею 133 тис. кв. м, що на 66% більше, ніж  минулого року. До кінця року плануємо ввести в експлуатацію ще 55 будинків загальною площею 393 тис. кв. м», - навів дані Михайло Рабінович.

Також він озвучив показники індивідуального житлового будівництва: на сьогодні введено в експлуатацію 424 будинки загальною площею 64 тис. кв. м із 156 тис. кв. м запланованих.

Крім того, Михайло Рабінович відзначив системну роботу щодо скорочення кількості довгобудів у регіоні.

«Так, у січні цього року введені в експлуатацію 2 останніх будинки по вул. Макіївській, активно будуються об'єкти по проспекту Гагаріна, 170 та вул. Полтавський шлях, 144. Незважаючи на велику кількість проблемних питань, які знаходяться на контролі, триває робота щодо завершення будівництва багатоповерхівки на проспекті Перемоги, 61а. Ми регулярно зустрічаємося з інвесторами та забудовником, робиться все, щоб об'єкт був зданий цього року», - підкреслив Михайло Рабинович.