Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання підготовки до опалювального сезону 4 районів області

У ХОДА обговорили питання підготовки до опалювального сезону 4 районів області

19 червня відбулося засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соцсфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період.

Засідання відбулось під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка за участю керівників Борівського, Шевченківського, Золочівського та Кегичівського районів, структурних підрозділів ХОДА, служб газо- й електропостачання, Служби автомобільних доріг.

На початку засідання Євгеній Шахненко підкреслив, що керівник області Юлія Світлична ставить завдання щодо безумовного забезпечення та підготовки будівель закладів освіти, медицини й соціального захисту до проходження зимового періоду. Він також звернув увагу керівників районів на необхідність активізувати роботу щодо оформлення земельної документації на ділянки, які виділені для будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Так, у кожному з районів, керівництво якого прийняло участь у засіданні штабу, такі об'єкти планують будувати в одному або двох населених пунктах. Практично всі ділянки для будівництва амбулаторій отримали необхідні земельні документи.

Крім того, Євгеній Шахненко звернувся до в.о. начальника Управління охорони здоров'я ХОДА Галини Сіроштан і керівників районів з проханням продовжувати роботу з планування ремонтів у районних і міських лікарнях.

«Юлія Світлична поставила завдання приділити особливу увагу в цьому та наступному роках міським і районним лікарням. У нас сьогодні багато об'єктів охорони здоров'я, ремонти та реконструкції яких будуть профінансовані за рахунок коштів ДФРР, тому проекти повинні бути комплексними - з урахуванням проведення утеплення, заміни вікон, упорядкування прилеглої території, проведення внутрішніх робіт, підведення комунікацій тощо», - зазначив заступник голови ХОДА.

Також Євгеній Шахненко зобов'язав керівників РДА взяти під контроль питання забезпечення котелень і топкових альтернативним енергопостачанням.

«Сьогодні тільки 40% котелень мають альтернативне енергопостачання. В обов'язковому порядку стовідсотково вони повинні мати або резервний ввід, або резервні генератори. Ставлю завдання головам РДА розробити спільні заходи з працівниками РЕМ щодо обстеження та інвентаризації ліній електропередач у районах», - дав доручення Євгеній Шахненко.

Про підготовку до опалювального сезону об'єктів Борівського району повідомив голова РДА Віталій Кіян. Він також попросив допомоги в питанні виділення коштів з обласного бюджету для ремонту житлової багатоповерхівки в райцентрі.

«Ремонт об'єкта передбачено програмою соціально-економічного розвитку області, але бюджетного рішення поки немає. Ситуація по дому аварійна - заміни вимагає покрівля, загальна вартість робіт близько 700 тис. грн», - зазначив Віталій Кіян.

Обговорюючи ступінь готовності об'єктів Шевченківського району, Євгеній Шахненко звернув увагу керівника РДА Валерія Приходька на необхідність підготовки документів щодо очисних споруд у смт.

Про ступінь готовності будівель соцсфери в Золочівському районі доповів голова РДА Ігор Гурін. За його інформацією, робота йде за планом, особлива увага приділяється підготовці документів при передачі об'єктів сфери освіти до власності ОТГ. Громада повинна включитися в підготовку до опалювального сезону й у вересні прийняти на баланс школи.

Про ситуацію з підготовчими роботами в Кегичівському районі повідомив голова РДА Роман Гончаров. Тут також приділяється підвищена увага проведенню ремонтів шкіл. Зокрема, глава району попросив включити на розгляд найближчої сесії облради виділення коштів для капремонту опорного закладу - Кегичівського ліцею.

Також члени штабу обговорили питання підготовки водопровідно-каналізаційного господарства, розрахунків за послуги тепло-, водопостачання та водовідведення, затвердження економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги. Окремо обговорювали заходи щодо відновлення місцевих доріг у кожному з районів.