Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Волонтерська санавіація врятувала хлопчика, якого вкусила отруйна змія

Волонтерська санавіація врятувала хлопчика, якого вкусила отруйна змія

11-літньому жителю села Козіївка Краснокутського району вдалося вчасно надати медичну допомогу завдяки зусиллям ГО «Цивільний повітряний патруль».

Літак волонтерської санавіації менш, ніж за годину, доставив хлопчика до Харківської обласної дитячої клінічної лікарні №1.

«У випадку укусу отруйної змії, якщо вчасно не надати допомогу, шансів на порятунок небагато. Оскільки машина «швидкої допомоги» не встигала вчасно довезти хлопчика до Харкова, було прийнято рішення задіяти авіацію. Дитина менш, ніж за годину, вже була в лікарні», - розповіла радник голови ХОДА, виконавча директорка «Українсько-німецької медичної асоціації» Вікторія Мілютіна.

За словами головного лікаря ОДКЛ №1 Оксани Піонтковської, хлопчику була надана необхідна медична допомога. Зараз життю дитини нічого не загрожує.

«Ми дуже вдячні льотчикам волонтерської санавіації, справжнім професіоналам, які надають свої літаки для порятунку жителів Харківської області. Особливу подяку хочеться виказати пілоту літака, який вчора здійснив політ, Юрію Покусаю, - сказала Вікторія Мілютіна. – Дуже важливо, щоб кожен житель регіону, навіть з найвіддаленіших куточків, мав можливість отримати якісну медичну допомогу. Дії волонтерської санавіації спрямовані на порятунок найціннішого, що є у людини, - її життя».

Проект волонтерської санавіації працює на Харківщині вже понад 2 роки. Ініціатива щодо його створення належить професійному льотчику, співзасновнику ГО «Цивільний повітряний патруль» Юрію Покусаю і співзасновниці БФ «Харків з тобою», виконавчій директорці «Українсько-німецької медичної асоціації» Вікторії Мілютіній. Цієї весни громадські працівники і Харківська обласна державна адміністрація підписали меморандум про співпрацю.

«Ми координуємо свої дії з Центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Харківська обласна державна адміністрація нам дуже допомагає, зокрема, з підтримкою злітно-посадкових майданчиків у належному стані», - сказала Вікторія Мілютіна.

Так, минулого року волонтерська санавіація здійснила 31 виліт: перевезла 16 пацієнтів і 15 разів привозила лікарів на консультацію у важких випадках.

Допомога постраждалим надається безкоштовно. Витрати за пальне беруть на себе волонтери.

Крім медичної допомоги, пілоти завжди готові надати «крила» для важливих завдань органів державної влади, пошуку зниклих дітей і для патріотичного виховання молоді.