Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ЗНО з української мови та літератури на Харківщині пройшли рекордні 20 тисяч 407 абітурієнтів

ЗНО з української мови та літератури на Харківщині пройшли рекордні 20 тисяч 407 абітурієнтів

Явка на обов’язкову оцінку знань, яка відбулася 24 травня, склала 97%. На зовнішнє незалежне оцінювання знань з математики 22 травня з’явилися 94% зареєстрованих абітурієнтів.

Про те, як пройшли перші тестування в області, розповіли під час брифінгу 24 травня заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев та директор Харківського регіонального центру оцінювання знань Олександр Сидоренко.

«Ми готувалися до проведення ЗНО цілий рік, обласною адміністрацією було здійснено комплекс заходів щодо проведення тестування в Харківській області на належному рівні. Сьогодні відбулося тестування з другого предмету - української мови та літератури, в якому взяла участь рекордна кількість абітурієнтів. В області працювало 95 пунктів тестування, до роботи було залучено 3575 педагогів. ЗНО пройшло успішно», - розповів Анатолій Бабічев.

За даними Олександра Сидоренка, тестування с математики не вдалося пройти 15 учасникам, яких видалили через порушення процедури, 11 чоловік не змогли потрапити на пункти через запізнення або прийшли без документів – паспорту або сертифікату.

Що стосується української мови та літератури, то, за даними на 13:00 24 травня, в області зафіксовано 12 видалень (11 з них - через телефони, 1 - через паперову шпаргалку), 10 чоловік не допустили до тестів через запізнення або відсутність документів.

«Правильні відповіді на тести з математики були опубліковані вчора, з української мови та літератури будуть опубліковані до кінця дня 25 травня. Оцінки з обох предметів стануть відомі до 15 червня», - повідомив Олександр Сидоренко.

1 червня в Харкові пройде оцінювання знань з англійської мови. Наразі всі 27 пунктів проведення тестів обладнані новою технікою для аудіювання.

«Обласне керівництво в цьому році, як і в попередні два роки, приділило предметну та конкретну увагу проведенню ЗНО. Здійснені вичерпні заходи, і вони спрацьовують. Це стосується й забезпечення технікою пунктів проведення ЗНО з англійської мови. За ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної на це було спрямовано кошти державної субвенції», - зазначив директор регіонального центру оцінювання знань.

Він також зауважив, що в цьому році тестування проходять 33 абітурієнти з особливими потребами. Для всіх були створені необхідні умови.