Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер привітав польську громаду Харківщини з Днем Конституції

Марк Беккер привітав польську громаду Харківщини з Днем Конституції

16 травня перший заступник голови ХОДА взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Конституції Третього Травня.

Марк Беккер привітав учасників заходу від імені голови ХОДА Юлії Світличної, побажавши всьому польському народу добробуту, миру, злагоди та процвітання.

Він зазначив, що ухвалення Конституції - це базис кожної сучасної та сильної держави, а польська Конституція, прийнята 3 травня 1791 року, стала найпрогресивнішим документом свого часу, метою якого було збереження територіальної цілісності та модернізація тогочасної Польщі.

Марк Беккер подякував сусідам за активну підтримку України на міжнародній арені та консолідацію позицій країн ЄС в контексті підтримки територіальної цілісності і суверенітету України.

«Приємно відзначити, що за результатами 2017 року Польща входить у трійку торговельних партнерів України серед країн Європи та в п’ятірку - серед країн світу. Що ж до відносин між Харківською областю та Польщею в економічній сфері, то за результатами 2017 року маємо значні зрушення - збільшення зовнішньоторговельного обороту майже на 30%. Окрім цього, обсяг польських інвестицій у регіон склав понад 20 млн дол. США», - розповів перший заступник керівника області.

Він також зазначив, що активним напрямом співпраці нашого регіону з Польщею є освіта і наука: 22 ЗВО Харківщини мають 166 угод з польськими науково-освітніми установами, а майже 40 громадян Польщі успішно здобувають освіту у вишах нашого регіону.

«Окрім цього, польські колеги активно підтримують Харківщину в реалізації реформи децентралізації, - зауважив Марк Беккер. - Саме така багатовекторна співпраця свідчить про те, що Польща є близьким та надійним другом нашого регіону, а нещодавні візити Президента Польщі Анджея Дуди та Маршала Сенату Станіслава Корчевського є доказом цього».

Генеральний консул Консульства Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський зазначив, що між нашими країнами, дійсно, склалися по-справжньому дружні стосунки. 

«У Харкові у нас дуже багато друзів. Сподіваюся, ця дружба - назавжди», - підкреслив Януш Яблонський.

Теги