Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уже понад 450 тисяч жителів регіону підписали декларації з сімейними лікарями

Уже понад 450 тисяч жителів регіону підписали декларації з сімейними лікарями

За цим показником Харківщина є лідером у країні. На другому місці – місто Київ, на третьому – Вінницька область.

Про це повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк у ході брифінгу 15 травня.

«Станом на 14 травня підписано майже 452 тисячі декларацій. Харківська область демонструє найкращі показники в державі. Це свідчить про те, що робота, проведена з лікарями первинної ланки, дає результати. Люди розуміють, що роблять, та правильно інформують про це населення», - сказав Михайло Черняк.

За його інформацією, найбільшу кількість декларацій (264 тисячі) підписали пацієнти з лікарями міста Харків, в області зараз підписано майже 188 тисяч декларацій. На даний момент у регіоні ще немає лікарів, які б уже набрали граничну кількість пацієнтів (2000 - для терапевта та 900 – для педіатра).

«Утім ми радимо людям оперативніше для себе робити вибір, щоб мати того лікаря, який вас влаштовує стовідсотково», - зауважив заступник голови ХОДА.

Він також запевнив, що в разі, якщо у невеликому населеному пункті, де працює 1-2 лікарі, виникне перевищення в них граничної кількості пацієнтів, Національна агенція здоров’я надасть можливість підписувати додаткові декларації, щоб кожен пацієнт мав можливість отримувати допомогу згідно з чинним законодавством.