Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХПІ відбудеться науковий фестиваль, присвячений Міжнародному дню світла

У ХПІ відбудеться науковий фестиваль, присвячений Міжнародному дню світла

16 травня гості зможуть відвідати 16 науково-популярних заходів від учених університету.

Це різні майстер-класи, лекції, воркшопи та лабораторні роботи в стилі STEM, які пов'язані з темою світла.

За інформацією організаторів, участь у фестивалі безкоштовна. Відкриття заходу відбудеться о 10:00. 

Місце - коворкінгові простори НТУ «ХПІ»:

- Арсенал ідей - Україна/Простір ідей: Science&Museums (вул. Кирпичова, 2, електротехнічний корпус, 1 пов.);

- Науковий андеграунд (Scientific Underground) (вул. Багалія, 13, цокольний поверх, вхід через арку і внутрішній дворик).

З додатковою інформацією можна ознайомитися тут.

Довідка. 16 травня відзначають Міжнародний день світла. Це глобальна ініціатива, що визнає центральну роль світла і його місце в науці, культурі та мистецтві, освіті, а також у таких галузях, як медицина, комунікація та енергетика. Широка тема світла дозволить різним верствам суспільства брати участь у заходах по всьому світу, що, в свою чергу, підвищить поінформованість про науку, технології, мистецтво та культуру, а також їх важливу ​​роль у досягненні цілей ЮНЕСКО щодо заохочення освіти, рівності та миру.

Абревіатура STEM розшифровується як Science, Technology, Engineering and Mathematics - наука, технологія, інженерія і математика. Це взаємозв’язок і тісний контакт тих сфер знань, які дозволяють дитині зрозуміти непростий і вкрай цікавий навколишній світ у всьому його різноманітті. Завдяки STEM-підходу діти можуть вдаватися в логіку явищ, що відбуваються, розуміти їх взаємозв’язок, вивчати світ системно і тим самим ставати допитливими, вчитися інженерному стилю мислення, вмінню виходити з критичних ситуацій.