Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року планують оздоровити майже 228 тисяч дітей Харківщини

Цього року планують оздоровити майже 228 тисяч дітей Харківщини

Про це повідомив заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

За його інформацією, Харківська область два роки поспіль посідає перші місця в Україні щодо охоплення оздоровленням та відпочинком дітей.

«Оздоровлення дітей – це, дійсно, один з пріоритетів у роботі голови ХОДА Юлії Світличної, облдержадміністрації. Ми щороку приділяємо значну увагу саме цьому питанню. Постійно працює обласний штаб з оздоровлення та відпочинку дітей, до якого, крім співробітників ХОДА, залучені представники відповідних структур санітарно-епідеміологічних та правоохоронних органів, ДСНС», - зазначив Анатолій Бабічев. 

Він повідомив, що цього року оздоровленням та відпочинком планується охопити 227 тисяч 990 дітей. Це 93% від загальної кількості дітей шкільного віку від 7 до 17 років. Із загальної кількості 159 тисяч – діти соціально незахищених категорій. Охопити оздоровленням на 100% планується представників таких пільгових категорій, як: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти загиблих учасників АТО, діти з дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків або під час нещасного випадку на виробництві.

«Передбачається, що на оздоровлення дітей цього року буде спрямовано 331 млн грн - з усіх джерел фінансування. З них 97 млн грн – кошти місцевих бюджетів, 51 млн грн - обласного. Кошти були виділені за ініціативи та подання голови ХОДА Юлії Світличної на позаминулій сесії облради», - сказав Анатолій Бабічев.

Також він акцентував увагу на тому, що одне з головних завдань, яке ставить перед собою облдержадміністрація, - забезпечити не лише кількість оздоровлених дітей, але і якість відпочинку. 

«Тому сьогодні ми робимо все для того, щоб оздоровчі табори як заміські, так і пришкільні, були приведені у належний стан, - сказав Анатолій Бабічев. - Нам вдається утримувати мережу закладів оздоровлення та відпочинку. Цього року планується забезпечити роботу 736 закладів оздоровлення та відпочинку: 28 позаміських таборів і 694 - з денним перебуванням».