Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Безпеку масових заходів 8 і 9 травня забезпечуватимуть 3,5 тисячі правоохоронців

Безпеку масових заходів 8 і 9 травня забезпечуватимуть 3,5 тисячі правоохоронців

Про це повідомили під час брифінгу в ХОДА 27 квітня.

За інформацією заступника голови ХОДА Михайла Черняка, заходи до Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні пройдуть у всіх районах області та місті Харків.

«8 травня головний захід в обласному центрі відбуватиметься на меморіалі в Лісопарку. 9 травня центральний обласний захід проведемо в Дергачівському районі на Висоті маршала Конєва. Це історичне місце, з якого розпочалося визволення Харкова під час Другої світової війни. Тут буде традиційне покладання квітів, польова каша. Планується участь представників громадськості та ветеранських організацій», - повідомив Михайло Черняк.

Покладання квітів до Меморіалу Слави в Лісопарку заплановано на 10:00 8 травня. Захід на Висоті маршала Конєва 9 травня розпочнеться об 11:00.

Для забезпечення громадського порядку під час проведення масових заходів 8 і 9 травня залучать 3,5 тисячі правоохоронців.

«Це, перш за все, співробітники Головного управління Національної поліції в Харківській області, управління патрульної поліції в місті Харків, Національної гвардії, військовослужбовці харківського гарнізону, військової служби правопорядку, прикордонники та інші спеціально уповноважені органи, - повідомив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Олексій Максимов. - Питанню безпеки приділяємо особливу увагу. Вже відбулась серія нарад, у тому числі на найвищому рівні, за участю голови ХОДА Юлії Світличної, керівників СБУ, прокуратури області та ГУ Національної поліції».

Олексій Максимов зазначив, що особливу увагу під час травневих свят приділять охороні державного кордону. «Це забезпечення контролю на всій протяжності кордону, посилені заходи в пунктах пропуску для виключення проникнення на територію України деструктивних елементів», - уточнив директор департаменту.

Також, за його інформацією, на посилений варіант несення служби переведені підрозділи ДСНС в області.