Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Дергачах відкрили найпотужніший асфальтобетонний завод в Україні

У Дергачах відкрили найпотужніший асфальтобетонний завод в Україні

Підприємство здатне виробляти 320 тонн асфальтобетону на годину.

Асфальт, вироблений в Дергачах на найсучаснішому італійському обладнанні, будуть використовувати для ремонту Сумської траси, а також доріг Київ - Харків - Довжанський і Харків - Вовчанськ.

«Як тільки завод запрацював, асфальт його виробництва відразу пішов на капітальні роботи на дорозі Харків - Охтирка, - зазначив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. - Компанія-підрядник «Автомагістраль», яка відкрила завод, буде виконувати гарантійні зобов'язання, а гарантія на дорожнє покриття з цього асфальту - 10 років».

Як зазначив генеральний директор підприємства «Автомагістраль-Південь» Микола Тимофєєв, завод може виробляти 320 тонн асфальтобетону на годину (14 автосамоскидів).

«На сьогодні це найпотужніший завод в Україні. Інвестиції в його створення склали понад 2,5 млн євро. За робочу зміну підприємство може видати 3,5 тисячі тонн асфальтобетону. Цього року ми плануємо виробити близько 350 тисяч тонн», - повідомив Микола Тимофєєв.

Ознайомившись з виробничими потужностями підприємства, в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України ( «Укравтодор») Славомір Новак підкреслив значимість сучасного підприємства для якісного ремонту доріг в Харківській області.

Нагадаємо, 24 квітня Євгеній Шахненко та Славомир Новак ознайомилися з ходом ремонтних робіт на Сумській трасі, яку цього року планують відремонтувати від Харкова до кордону з Сумською областю.