Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Сумській трасі почали масштабний ремонт

На Сумській трасі почали масштабний ремонт

Для проведення робіт в області відкрили сучасний асфальтобетонний завод.

З ходом робіт на дорозі в Суми і виробничими потужностями нового підприємства ознайомилися під час робочого візиту до Дергачівського району заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко і в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор») Славомір Новак.

Євгеній Шахненко підкреслив, що керівник Харківської області Юлія Світлична всіляко сприяє виділенню коштів і впровадженню передових технологій для ремонту доріг місцевого значення.

«Завдяки ініційованій Президентом України децентралізації і принциповій позиції глави ХОДА обсяг фінансування, яке спрямовується з усіх джерел на ремонт і утримання доріг, у цьому році збільшився в порівнянні з 2017-м практично в два рази», - зазначив Євгеній Шахненко.

Він повідомив, що в цьому році закінчать ремонт дороги Харків - Охтирка до кордону з Сумською областю та Чугуїв - Куп'янськ - Мілове. Також вдалося домогтися виділення додаткового фінансування на ремонт дороги Р-78-Харків-Безлюдівка-Зміїв-Балаклія-Горохуватка.

«Вперше за багато років справа дійшла до ремонту доріг місцевого значення з твердим покриттям. Так, Харківська область отримала з держбюджету субвенцію у розмірі 560 млн грн - ми проводимо зараз тендерні процедури, створена служба місцевих доріг. До ремонту залучаються як підприємства облавтодору, так і інші приватні, комунальні підприємства. Наголос робимо на якості доріг. З ініціативи керівника ХОДА в кожному районі ми створили спеціальні комісії з контролю за якістю відремонтованих доріг», - сказав Євгеній Шахненко.

На Сумській трасі ремонт стартував 23 квітня. Дорожники крок за кроком будуть просуватися від моста перед селищем Дворічний Кут до кордону з сусідньою областю. За словами начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Євгена Зражевця, найбільш зруйновані ділянки дороги знаходяться за Богодуховом, за місяць там почнуть відновлювати основу.

«Вся дорога буде ідеально відремонтована до кінця сезону. Також зробимо заїзні кишені, з'їзди, встановимо необхідні дорожні знаки, - заявив Євген Зражевець. - Ініціатива ремонту цієї дороги належить голові ХОДА Юлії Світличній. Зазначу, що роботи проводяться за кошти державного бюджету в рамках цільової програми, яка називається «Президентська дорога».

Славомір Новак назвав першочергове завдання, яке поставили перед собою дорожники, - це вихід на новий якісний рівень ремонту і будівництва доріг.