Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’ян закликають долучитися до громадського руху щодо протидії домашньому насильству

Харків’ян закликають долучитися до громадського руху щодо протидії домашньому насильству

У ході круглого столу представники громадських організацій, обласного військкомату, патрульної поліції та ветерани АТО прийняли резолюцію «Якщо ти проти домашнього насильства – долучайся!».

Захід відбувся на базі Громадської ради при Харківській облдержадміністрації.

«Проблема домашнього насильства в нашій країні є актуальною. А в умовах війни на сході України усі кризові явища в суспільстві загострюються. В тому числі й у проблематиці насильства. Так, за інформацією громадської організації «Ла Страда – Україна», тільки за минулий рік до Нацполіції надійшло близько 150 тис. заяв про домашнє насильство», - зазначають організатори заходу.

За даними Головного управління Національної поліції в Харківській області, на 1 січня 2018 року на превентивному обліку поліції на Харківщині перебувало 3 514 осіб (з них чоловіків – 3 092), які вчинили насильство в сім’ї. З них: за вчинення фізичного насильства – 1 312, психологічного насильства – 2 188, економічного насильства – 14. До того ж сотні осіб були притягнуті до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів щодо своїх рідних та близьких.

«Ми ставимо перед собою завдання засобами широкого інформування жителів Харкова та області, в першу чергу – ветеранів АТО, переселенців, правоохоронців, військовослужбовців, громадських активістів – донести інформацію про новий Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», ненасильницьку та союзницьку моделі поведінки в сім’ях; а також за допомогою авторитетних чоловіків сприяти популяризації таких моделей поведінки. Закликаємо всіх чоловіків долучитися до ініціативи «Чоловіки - проти домашнього насильства»! Сім’я і насильство є речами несумісними!», - зазначають організатори заходу.