Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область - лідер з проведення перерахунку пенсій військовослужбовцям

Харківська область - лідер з проведення перерахунку пенсій військовослужбовцям

Обласний пенсійний фонд перерахував майже 90% довідок про грошове забезпечення, наданих силовими структурами. Пенсії перераховано вже понад 37 тисячам колишніх військовослужбовців.

Проведення перерахунку пенсій колишнім військовим обговорили під час всеукраїнської селекторної наради, яка пройшла 11 квітня під керівництвом Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.

Він повідомив, що Харківська область - серед лідерів з проведення перерахунку пенсій колишнім військовослужбовцям. Понад 80% довідок про грошове утримання, окрім нашого регіону, опрацювали також Рівненська, Чернігівська, Івано-Франківська та Запорізька області.

За даними, озвученими у ході наради заступником голови ХОДА Михайлом Черняком, загалом перерахунку підлягають пенсії 43155 військовослужбовців Харківщини. На даний момент обласне управління Пенсійного фонду отримало від силових міністерств та відомств 42105 довідок про грошове забезпечення.

«Вже проведено перерахунки пенсій по 37572 довідках - це 89% від загальної кількості отриманих довідок. Опрацювання наявних довідок буде закінчено до кінця тижня», - запевнив Михайло Черняк.

Виплату перерахованих пенсій в області розпочали 21 березня. На сьогодні сума підвищень за основними та додатковими відомостями склала 181 млн грн.