Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Велика частина питань, з якими жителі регіону звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалась сфери охорони здоров'я.

Один із заявників звернувся з проханням посприяти виділенню коштів на лікування.

«Я пройшов обстеження, лікарі призначили лікування. Гроші на ліки потрібні колосальні. Моїх заощаджень вистачило на закупівлю медикаментів лише на місяць. Лікування довге, і де брати гроші - я не знаю», - розповів житель області.

Михайло Черняк відповів, що рішення про надання матеріальної допомоги на лікування приймає профільна комісія.

«Фахівці розглянуть це питання. Рішення буде ухвалено вже найближчим часом», - пояснив заступник голови ХОДА.

Часткову компенсацію витрат на лікування отримає і другий заявник, який звернувся на прийом громадян. За словами чоловіка, на операцію, яка знадобилася внаслідок отриманої травми, його сім'я витратила 100 тисяч гривень. Більшу частину суми довелося позичати у друзів і родичів.

«Всю суму ми, звичайно, компенсувати не зможемо. Може йтися лише про часткову компенсацію, - зазначив Михайло Черняк. - Наша профільна комісія, на якій розглядають такі питання, і створена для того, щоб допомагати людям».

Також до Михайла Черняка звернувся житель регіону з проханням допомогти придбати для своєї матері шприц-ручку для інсуліну. З цим питанням на прийом громадян заявник приходить не вперше.

«Ваше прохання почуто. Цей медичний препарат, як гуманітарна допомога, буде доставлений до Харкова. Ви його отримаєте до кінця тижня», - сказав Михайло Черняк.

Ще одне питання, озвучене в ході прийому, стосувалось забезпечення житлом багатодітної родини. Зі слів заявниці, її будинок згорів. Тепер у квартирі на 40 кв. м доводиться тулитися п'ятьом дорослим і трьом дітям.

«Куди ми тільки не зверталися по допомогу. Опускаються руки, ми просто не знаємо що робити», - поскаржилася жінка.

Михайло Черняк відзначив, що, оскільки глава сім'ї служив в АТО, заявники мають право скористатися Обласною програмою надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва і придбання житла в Харківській області на 2016-2018 роки.

«Ініціювала розробку цієї програми глава області Юлія Світлична. Ця програма є унікальною для України. Вона успішно реалізується в регіоні протягом двох років. Згідно з програмою, 40% вартості житла компенсується з обласного бюджету, 60% платить учасник АТО», - сказав Михайло Черняк.

Порушені в ході прийому питання Михайло Черняк взяв під особистий контроль.