Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Дзюба завоював олімпійську ліцензію

Олександр Дзюба завоював олімпійську ліцензію

Це сталося 7 квітня на кваліфікаційному турнірі з тхеквондо в Тунісі.

Шлях на III Літні юнацькі Олімпійські ігри для тхеквондистів з усього світу відкривав вихід до чвертьфіналу кваліфікаційного турніру. Олександр Дзюба впевнено впорався із завданням та ще завоював срібну медаль турніру в ваговій категорії до 63 кг.

Вихованець тренера Андрія Долгополова стартував з упевненої перемоги 22:9 над суперником з Нігерії, потім 23:6 розгромив представника Великобританії. У поєдинку за вихід у чвертьфінал і олімпійську ліцензію Олександр з рахунком 15:2 переміг спортсмена з Боснії та Герцеговини.

Далі в боротьбі за медаль кваліфікаційного турніру харків'янин переміг 15:8 тхеквондиста з Саудівської Аравії, а в півфіналі 39:31 здолав представника Італії.

Фінальний поєдинок проти Хамеда Асгарі Махіабаді з Ірану завершився з рахунком 25:17 на користь іранця, та Олександр став срібним призером кваліфікаційного турніру. 

В Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА зазначають, що Олександр Дзюба став єдиним українським тхеквондистом, який здобув ліцензію на треті літні юнацькі Олімпійські ігри, які в жовтні цього року відбудуться в аргентинському Буенос-Айресі.