Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року сільгосппідприємства області збільшили виробництво продукції на 12%

З початку року сільгосппідприємства області збільшили виробництво продукції на 12%

Питання розвитку агропромислового комплексу регіону розглянули 30 березня під час селекторної наради під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

Відкриваючи нараду, Марк Беккер зазначив, що минулий рік був непростим для агропромислового комплексу Харківщини, незважаючи на один з кращих урожаїв в історії області.

«Через випадки африканської чуми свиней значних втрат зазнала галузь тваринництва, якою завжди славилася наша область, - пояснив Марк Беккер. - Тим не менш, сьогодні ми маємо одні з найвищих показників розвитку агропромислового комплексу по Україні».

Зокрема, вже протягом січня - лютого 2018 року на аграрних підприємствах збільшилися обсяги виробництва молока на 0,5% шляхом продуктивності дійного стада: у порівнянні з минулим роком надої зросли на 6%. Загалом в області вироблено 37,3 тис. тонн молока.

Крім того, окремі райони проводять активну роботу щодо збільшення поголів’я великої рогатої худоби, у тому числі корів. Так, у Первомайському районі поголів’я збільшилося на 2,9% (корів - на 3,4), у Лозівському районі -  на 3,3% (6%), у Золочівському - на 0,2% (9%).

Окремі господарства збільшують і поголів’я свиней: наприклад, у Золочівському районі за два місці поточного року воно збільшилося майже у 2 рази.

Продовжують нарощувати показники і підприємства птахівництва. Так, протягом січня-лютого в області було вироблено 29,1 млн штук яєць, що на 6% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

За інформацією, озвученою в ході наради директором Департаменту агропромислового комплексу ХОДА Олександром Нездюром, найкращі показники у тваринництві демонструють: Барвінківський район (128,4%), Куп’янський - 125%, Валківський - 119%, Печенізький -  119%, Балаклійський - 118%, Золочівський - 111% та Вовчанський район - 110%.

Загалом зростання виробництва сільгосппродукції за два місяці склало 8%, при цьому сільгосппідприємства збільшили обсяги на 12,4%.