Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ремонтні роботи на колекторі в Первомайському розпочнуться, як тільки дозволить погода

Ремонтні роботи на колекторі в Первомайському розпочнуться, як тільки дозволить погода

З проханням допомогти місту вирішити комунальну та екологічну проблему до голови ХОДА Юлії Світличної звернулися під час особистого прийому громадян, який відбувся на філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» 19 березня.

Крім прохань про допомогу у вирішенні особистих проблем, кілька заявників у ході прийому звернулися до Юлії Світличної з питаннями, актуальними для цілих населених пунктів.

Так, одне з питань, які були озвучені в ході прийому, стосувалося проведення капітального ремонту головного колектору міста Первомайський. За словами начальника залізничної станції «Лихачеве» виробничого підрозділу «Харківська дирекція залізничних перевезень» Сергія Руденка, цій  проблемі майже 20 років.

«Жодного разу не проводився капітальний ремонт колектору. Якщо його не провести найближчим часом, це загрожує екологічною катастрофою. Окрім того, каналізаційний колектор проходить під залізничною колією, аварія може призвести до порушень безпеки руху», - розповів Сергій Руденко.

Юлія Світлична відповіла, що позначена ситуація їй добре відома, і ще минулого року було виділено необхідне фінансування для її вирішення.

«Цього року ми також спрямували кошти на відповідні ремонтні роботи. На останній сесії обласної ради за моєю ініціативою було виділено необхідне фінансування, і роботи розпочнуться, як тільки дозволять погодні умови. Буде виконано більше 40% необхідного ремонту. Далі будемо ще виділяти фінансування, щоб завершити ремонтні роботи в повному обсязі, - сказала Юлія Світлична. – Безумовно, ми не можемо стояти осторонь проблем міста та району. Минулого року ми також допомагали: була закуплена техніка для комунального підприємства, було відремонтовано ряд дахів, цього року також спрямовуються кошти на розвиток інфраструктури».

Також до Юлії Світличної звернулися за допомогою у придбанні сміттєвоза для міста Люботин. Начальник виробничого підрозділу «Люботинська дистанція колії» Андрій Яловенко зазначив, що в місті живе 24 тисячі людей, а спеціальне авто лише одне.

«У нас є один сміттєвоз, але виходить так, що протягом місяця він усього двічі забирає сміття: як від населення, так і від підприємств. Проблема саме в оперативності вивозу сміття. За кошти міського бюджету придбати необхідну техніку неможливо», - розповів Андрій Яловенко.

«Дійсно є питання зносу комунальної техніки в районах області. Її потрібно було замінити ще 5 – 10 років тому, - відповіла голова ХОДА. - Я дала доручення керівникам відповідних структурних підрозділів ХОДА вивчити ситуацію. Якщо є можливість фінансування закупки техніки з обласного бюджету,  то ми обов’язково придбаємо сміттєвоз для Люботина».

У ході прийому до Юлії Світличної зверталися за допомогою в наданні грошової допомоги на лікування, а також з питанням щодо незадовільного опалення в будинках у селищі в Куп’янському районі.

«Я прошу кожного на своєму рівні відповідальності дуже уважно підійти до вирішення кожного питання, особливо тих, що стосуються лікування. Людям потрібна реабілітація, отримувати соціальні та медичні послуги на високому рівні. Потрібно звернути увагу на всі проблеми, озвучені сьогодні у ході прийому», - підкреслила Юлія Світлична, звертаючись до керівників структурних підрозділів ХОДА після завершення прийому громадян.

Більше фото