Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні бадмінтоністи впевнено перемогли на чемпіонаті України

Юні бадмінтоністи впевнено перемогли на чемпіонаті України

Змагання відбулись з 1 по 4 березня в Миколаєві. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

Участь в чемпіонаті України з бадмінтону серед юніорів взяли 55 спортсменів до 19 років з різних областей України. Харківщину представляли 17 юних бадмінтоністів, вони на цих змаганнях зібрали всі золоті медалі. Крім того, чотири фінали стали виключено «харківськими», та на рахунку харків’ян були ще й 4 срібні нагороди.

У чоловічій одиночній категорії фінальний матч перетворився на харківське дербі, в якому зустрілися Гліб Бекетов та Іван Мединський. У напруженій боротьбі переможцем та володарем золотої медалі став Бекетов, який переграв суперника за підсумками трьох сетів 22:20, 22:24, 21:18. Іван Мединський став срібним призером.

Гліб Бекетов та Іван Мединський знову зустрілися і у фіналі парної чоловічої категорії. Та і на цей раз перемога була за Бекетовим, який грав у дуеті з харків’янином Михайлом Махновським. Іван Мединський зі своїм партнером Кирилом Щуром, відповідно, посіли друге місце.

«Харківський» фінал відбувся і в жіночій одиночній категорії. Чемпіонкою України стала Валерія Рудакова, яка з рахунком  21:11, 24:26, 21:13 переграла свою землячку Анастасію Прозорову.

У жіночій парній категорії Валерія Рудакова та Анастасія Прозорова грали в дуеті та стали чемпіонками. У фіналі харків’янки перемогли представниць Миколаївської області Валерію Масайло та Дарину Пойду з рахунком 21:12, 23:21.

У змішаній парній категорії володарями золотих медалей також стали харків’яни. Михайло Махновський і Анастасія Прозорова у фіналі перемогли своїх земляків Івана Мединського і Валерію Рудакову з рахунком 21:18, 21:16.