Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прийнято Обласну програму забезпечення публічної безпеки

Прийнято Обласну програму забезпечення публічної безпеки

Відповідне рішення ухвалене під час сесії обласної ради 1 березня.

Програму забезпечення публічної безпеки і порядку, протидії злочинності на території Харківської області на період 2018-2019 років було розроблено Департаментом оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА разом з фахівцями Консультативної місії ЄС в Україні, представництво якої працює в Харкові.

Серед головних завдань, визначених Програмою, - забезпечення порядку в громадських місцях, підвищення рівня безпеки дорожнього руху, зниження тиску злочинного середовища на громадян, підприємців. Окрему увагу автори документу приділили заходам поліцейського піклування: запобігання насильству в сім’ї, превенції правопорушень на побутовому ґрунті, на ґрунті зловживання алкогольними напоями. Планується також запровадження системних заходів захисту дітей від протиправних посягань, ювенальної превенції, запобігання втягненню підлітків у протиправну діяльність, попередження бездоглядності, безпритульності, жебракування серед дітей.

«Заходи Програми передбачають безперервний моніторинг криміногенної ситуації в області, проведення інформаційної роботи серед населення, вивчення міжнародного досвіду превенції правопорушень, протидії злочинності та впровадження його у практичну діяльність наших правоохоронних органів, - розповів директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов. - Також передбачається зміцнення матеріально-технічного та інформаційного забезпечення правоохоронних та інших органів, що беруть участь у забезпеченні публічної безпеки та порядку. Зокрема, планується придбання систем відеонагляду, а також стаціонарних переговорних апаратів термінового виклику спеціальних служб - підрозділів поліції, ДСНС, медичної допомоги - з виведенням сигналу, який від них надходить, до служби «102». Також необхідно забезпечити електронними планшетами, відеореєстраторами, відеотехнікою, сучасними засобами зв’язку групи швидкого реагування».

До організації системи забезпечення публічної безпеки та публічного порядку будуть залучати науковців, представників громадських інститутів. Серйозна увага приділятиметься ініціативам громадян з цих питань.

На реалізацію Програми протягом 2018-2019 років передбачено близько 26,5 млн грн. Фінансування здійснюватиметься коштом обласного бюджету, виходячи з його реальних можливостей, та з інших джерел, не заборонених законодавством.

Фото сесії