Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Виділено додаткові кошти на допомогу жителям регіону, котрі опинилися в скрутних обставинах

Виділено додаткові кошти на допомогу жителям регіону, котрі опинилися в скрутних обставинах

Відповідні зміни внесли до обласного бюджету під час засідання сесії обласної ради 1 березня.

Видатки на адресну грошову допомогу жителям області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, збільшено на 29,5 млн грн. Загальна сума на рік тепер становить 40 млн грн.

Так, за інформацією голови обласної комісії з надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, заступника голови ХОДА Михайла Черняка, з початку року за фінансовою підтримкою звернулося понад тисячі осіб.

Він зазначив, що у порівнянні з попереднім роком кількість звернень і сума виділених коштів збільшилася більш ніж на 30%. Так, у 2017-му за цей період розглянули 676 звернень на 4 млн грн, а в 2018-му - понад тисячі на 6,2 млн грн. Так, з початку року станом на 21 лютого до відділу матеріальної допомоги вже надійшло 1340 звернень. Переважно жителі області просять компенсувати кошти, які були витрачені на лікування важких хвороб.

Також збільшуються на 57,5 млн грн видатки на утримання бюджетних установ системи соціального захисту населення, а саме:

- на харчування підопічних у будинках-інтернатах - на 11,4 млн грн. Це дасть можливість забезпечити виконання натуральних добових норм харчування відповідно до встановлених нормативів;

- на здійснення заходів з пожежної безпеки - в сумі 6,3 млн грн;

- на проведення капітальних ремонтів інтернатних установ – 36,8 млн грн. Також на ці цілі в 2018 році додатково будуть залучені позабюджетні кошти в сумі 43 млн грн (кошти міжнародних донорів).

У цілому на соціальний захист населення з обласного бюджету передбачається виділення додаткових 122,6 млн грн.

Фото XV сесії Харківської обласної ради VII скликання