Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2018 році обласним коштом буде розроблена документація для реконструкції Шарівського замку

У 2018 році обласним коштом буде розроблена документація для реконструкції Шарівського замку

Необхідні кошти на реалізацію заходів двох обласних програм виділили в ході засідання сесії облради 1 березня.

Так, у рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2018 рік передбачено виділення коштів на розробку історико-архітектурного опорного плану смт Шарівки та виготовлення облікової документації для занесення палацово-паркового комплексу «Садиба» у смт Шарівці до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Як зазначив директор Департаменту містобудування та архітектури Михайло Рабінович, приведення до ладу документації – це перший крок на шляху до реконструкції цього пам'ятника національного значення.

У рамках реалізації Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки заплановано виділення коштів, які необхідні для розробки науково-проектної документації на попередні роботи в палацово-парковому комплексі «Садиба» у смт Шарівці та проектно-кошторисної документації на виконання першочергових протиаварійних робіт у комплексі. Роботи можна буде розпочати після розробки необхідної документації та виконання норм Закону України «Про охорону культурної спадщини». Першочергового ремонту потребує покрівля замку та комунікації.

«Під час розробки документів фахівці проведуть необхідні інженерні, історичні, архітектурні дослідження пам’ятника та визначать першочергові роботи, які дозволять зберегти його до того моменту, коли тут будуть проведені комплексні роботи з реконструкції», - зазначив Михайло Рабінович. 

Фото сесії