Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання забезпечення соціальним житлом дітей-сиріт

У ХОДА обговорили питання забезпечення соціальним житлом дітей-сиріт

27 лютого заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді.

Нарада пройшла під керівництвом заступника Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Олександри Чуркіної та була присвячена питанням використання субвенції з державного бюджету на вирішення питань забезпечення соціальним житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, придбання житла для дитячих будинків сімейного типу.

«Кошти на ці цілі були виділені вперше в Україні минулого року за ініціативи Президента України Петра Порошенка. Завдяки цьому на Харківщині вдалося придбати соціальне житло для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Також були придбані житлові будинки для функціонування дитячих будинків сімейного типу», - сказав Анатолій Бабічев.

Довідка. Питання забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є край актуальним. Сьогодні в області перебуває на обліку служб у справах дітей 4312 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них не мають впорядкованого житла майже 25 % дітей. По досягненню 16 років всі вони мають право зараховуватися на квартирний облік та соціальний квартирний облік за місцем їх народження.

Обласний соціальний гуртожиток задовольняє потреби на одночасне проживання лише 30 осіб, а тому вирішення питання формування житлового фонду соціального призначення стало важливим кроком щодо забезпечення соціальної підтримки осіб з-поміж дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.