Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорять працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

У Харкові обговорять працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Прес-конференція «Від безробітних малозабезпечених - до підприємців: як непрацюючі стають бізнесменами» пройде 28 лютого об 11:00 у медіа-центрі «Время» (вул. Сумська, 72).

Захід ініційований консорціумом з реалізації пілотного проекту щодо виведення малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб зі стану бідності, який впроваджується Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку.

У прес-конференції візьмуть участь:

- заступник голови ХОДА Михайло Черняк;

- директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага;

- директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко;

- координатор з комунікативної роботи проекту «Рука допомоги» Інна Шинкаренко.

На захід планується запросити до 10 учасників проекту, які отримали фінансову допомогу і вже запустили бізнес.

На захід запрошуються журналісти як харківських, так і загальноукраїнських ЗМІ.

Довідка. Пілотний проект «Рука допомоги», який впроваджується Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку, націлений на повернення на ринок праці та соціальну активізацію безробітних членів малозабезпечених сімей, які отримують соціальну допомогу від держави. Проект також має на меті реінтеграцію на ринок праці внутрішньо переміщених осіб. Мова йде про допомогу у працевлаштуванні та започаткуванні бізнесу.

За підсумками реалізації пілотного проекту буде розроблений  законопроект по розповсюдженню успішного досвіду на всю територію України. Очікується, що запровадження нових механізмів дозволить суттєво знизити рівень безробіття в країні, зменшити соціальну напругу та створити нові робочі місця.