Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У День Героїв Небесної Сотні учасники харківського Євромайдану зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку

У День Героїв Небесної Сотні учасники харківського Євромайдану зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку

Окрім традиційного покладання квітів та встановлення лампадок біля фото загиблих Героїв, провели молебень та мітинг-реквієм.

Захід розпочався хвилиною мовчання, а після неї зазвучала композиція «Пливе кача», під яку Героїв Небесної Сотні проводжали в останню путь у 2014-му на Майдані.

Учасниками мітингу стали родичі Героїв, активісти харківського Євромайдану та громадських організацій. Під час заходу до присутніх звернувся заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

«Чотири роки тому я так само, як і ви зараз, був на цьому самому місці. І це багато значить для мене, - відзначив заступник керівника області. – Сьогодні я знаходжусь тут за дорученням голови ХОДА Юлії Світличної. Це дійсно патріотична людина, яка опікується всіма проблемами родин Героїв Небесної Сотні».

Михайло Черняк підкреслив, що головне, про що необхідно пам’ятати сьогодні, – це єдність.

«Чотири роки тому саме завдяки такій єдності на Майдані нам вдалося добитися того, щоб Україна стала такою, якою вона сьогодні є, - сказав заступник голови ХОДА. - Безумовно, процес становлення та розбудови відбувається важко. Але найголовніше, як на мене, що сталося за ці роки – це наша самоідентифікація. Ми - українці, які сьогодні розбудовують свою державу».

Після мітингу-реквієму його учасники пройшли ходою до намету «Все для перемоги» на площі Свободи, а потім – до пам’ятного каменя Героям, які загинули за свободу і незалежність України.