Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У квітні на Харківщині заплановано об’єднання 5 територіальних громад. Юлія Світлична

У квітні на Харківщині заплановано об’єднання 5 територіальних громад. Юлія Світлична

Голова ХОДА бере участь у засіданні Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області. Ключовими темами для обговорення під час заходу стали подальше запровадження децентралізації, налагодження роботи Дорожнього фонду та реалізація реформи сільської медицини в регіоні.

«Процес децентралізації набирає обертів, - наголосила керівник області, відкриваючи засідання. - Ми вже об’єднали 12 громад, і вони ефективно працюють. Головне для нас – не кількість об’єднань, а їх якість. На квітень цього року заплановано створення ще п’яти нових об’єднань. І мені приємно казати, що деякі місцеві громади приєднуються до вже створених ОТГ. Це означає, що ми йдемо правильним шляхом та демонструємо результат».

Юлія Світлична відзначила, що важливими напрямками роботи цього року стануть запуск Дорожнього фонду області, з якого фінансуватимуться ремонти доріг місцевого значення, та впровадження ініційованої Президентом України реформи сільської медицини.

«Дороги - в жахливому стані, і від того, наскільки ефективно буде впроваджена реформа, наскільки якісно розставлені пріоритети та використані кошти, залежатиме результат, - сказала голова ХОДА. - Реформа, яка була ініційована Президентом України та винесена як першочергова, – це налагодження сільської ланки медицини. Кожен житель села має бачити, що він отримує якісні послуги в максимально комфортних умовах. Необхідне державне фінансування для реалізації цього є».

Більше фото