Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Переважна більшість озимих в області знаходяться у доброму стані

Переважна більшість озимих в області знаходяться у доброму стані

Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер у ході прес-конференції 30 січня.

За словами Марка Беккера, враховуючи важливість озимих для сільськогосподарської галузі регіону, в ході посівної кампанії 2017 року в структуру посівних площ області були внесені зміни: озимий клин був збільшений на 7%.

«На даний момент стан його нормальний. Восени зерно тривалий період перебувало в ґрунті в непророслому стані. Але дощі в жовтні та теплі температури листопада-грудня сприяли проростанню і вегетації озимих. Тому ростові процеси були порушені несуттєво, і сьогодні всі посіви - в життєвому стані», - розповів перший заступник голови ХОДА.

Зокрема, в хорошому стані 20% сходів, у задовільному - 50%, слабкі та зріджені сходи становлять близько 30%.

«Зараз є нестача вологи, але сніг, який рясно випав у січні, частково вирішить проблему, - уточнив Марк Беккер. - Підвищення температури в цьому місяці не вплинуло на стан рослин».

Говорячи про майбутні весняні польові роботи, перший заступник керівника області наголосив на необхідності складання аграріями агротехнічних паспортів полів. Ці паспорти дозволять показати наявність мінеральних речовин у ґрунті і дадуть можливість раціонально і ефективно вносити добрива.