Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

98% обласних медичних закладів забезпечено вільним доступом для осіб з інвалідністю

98% обласних медичних закладів забезпечено вільним доступом для осіб з інвалідністю

Це питання обговорили на засіданні обласного комітету із забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Зокрема, за інформацією Управління охорони здоров’я ХОДА, озвученою в ході наради, на даний момент доступними для людей з інвалідністю є 86 будівель закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування (або 98%) та 101 будівля закладів охорони здоров’я міста Харків (або 86,3%).

Також під час наради обговорили питання використання транспортних засобів, максимально пристосованих для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, в тому числі тих, що використовуються закладами соціального захисту населення Харківської області.

Так, за інформацією Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА, на маршрутах громадського транспорту області курсує 51 автобус, максимально пристосований для перевезення осіб з інвалідністю.

Крім того, в області працюють відділення «Соціального таксі».

«Протягом поточного року такі служби з’явились ще у 4 районах області. Всього по області така послуга функціонує в 11 територіальних центрах соціального обслуговування, - повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення Тетяна Печура. - Послуги надаються близько 80 одиницями автотранспорту: 52 легкових, 12 мікроавтобусів, у тому числі 9 – спеціальних автотранспортних засобів. З початку року транспортними послугами охоплено майже 1,2 тисяч осіб».