Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом року борги із заробітної плати ліквідували на 70 підприємствах області

Протягом року борги із заробітної плати ліквідували на 70 підприємствах області

21 грудня відбулося чергове засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрія Шпараги, яку він озвучив у ході засідання, з початку року комісія заслухала звіти керівників понад 50 підприємств-боржників. У результаті роботи комісії працівники області отримали заборговану їм заробітну плату на загальну суму 77 млн грн.

«Протягом року повністю ліквідовано заборгованість на 70 підприємствах, скорочено її розмір – на 15 підприємствах області», - повідомив Юрій Шпарага.

Також на засіданні комісії розглянули стан погашення боргів на ДП «Харківський електромеханічний завод», ДП «Харківське конструкторське бюро з двигунобудування», КП «Зміївський ремонтний енергомеханічний завод», Балаклійському підприємстві теплових мереж.

Керівник Балаклійського підприємства теплових мереж запевнив, що борг буде ліквідовано до початку 2018 року. На ДП «Харківське конструкторське бюро з двигунобудування» обіцяють ліквідувати борги до липня наступного року.

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів. Керівників підприємств-боржників попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.