Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджено регіональну Програму протидії терористичній діяльності на наступний рік

Затверджено регіональну Програму протидії терористичній діяльності на наступний рік

Таке рішення депутати прийняли в ході пленарного засідання XIІІ сесії Харківської обласної ради VII скликання.

Головне завдання програми – сприяти ефективній реалізації державної політики у сфері боротьби з тероризмом. Документ передбачає реалізацію низки профілактичних заходів, а також заходів щодо протидії терористичній діяльності та мінімізації її наслідків. Програма передбачає також зміцнення матеріально-технічної бази задля реалізації державної політики у сфері боротьби з тероризмом. Орієнтовний обсяг фінансування заходів програми складає 4 млн грн.

Підбиваючи підсумки реалізації аналогічної програми в 2017 році в області, у Департаменті оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА відзначили керованість та прогнозованість ситуації у сфері безпеки регіону.

«Проте, ситуація у сфері протидії терористичній діяльності на території Харківської області залишається складною та визначається наявністю зовнішніх та внутрішніх загроз, пов'язаних з неоголошеною військовою агресією Російської Федерації у східних регіонах України та проведенням антитерористичної операції», - відзначили в департаменті, наголосивши, що саме продовження існування згаданих загроз є однією з причин, з яких реалізацію програми необхідно пролонгувати на 2018 рік.