Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуєві відкрили дитячий садок на 4 групи

У Чугуєві відкрили дитячий садок на 4 групи

Дошкільний заклад у Чугуєвському НВК №8 було створено у рамках обласного конкурсу «Разом у майбутнє». Також у НВК облаштували ресурсний клас для дітей з особливими потребами.

У відкритті ДНЗ 1 грудня взяв учать заступник голови – керівник апарату ХОДА Анатолій Бабчічев.

«Протягом останніх років обласна адміністрація багато уваги  приділяє розвитку саме дошкільної освіти. Ще декілька років тому в області, як і в країні в цілому, були проблеми з наявністю місць у садочках, існували постійні черги. Команда ХОДА на чолі з Юлією Світличною зробила все, щоб у кожному населеному пункті області створювалися умови для забезпечення дітей дошкільною освітою, - зазначив Анатолій Бабічев. - У цьому навчальному році в області вже відкрито 10 нових дошкільних закладів та 27 нових груп. Загалом протягом року на Харківщині створено більше 1000 додаткових місць у дитячих садах. Це системна  робота. Ми маємо зробити все, щоб діти мали змогу соціалізуватися та підготуватися до школи».

Дошкільне відділення Чугуєвського НВК №8 розраховане на 100 дітлахів. Зараз, за словами директора НВК Миколи Висоцького, до садочку набрали вже 75 дітей.

«Всі групи будуть заповнені повністю. Малюків, які потребують дошкільної освіти, в Чугуєві багато.  Відкриття нашого садочку дозволить значно знизити соціальну напругу», - зауважив Микола Висоцький.

Крім того, у рамках конкурсу «Разом у майбутнє» НВК №8 отримав з обласного бюджету кошти на облаштування ресурсної кімнати для учнів з особливими освітніми потребами.

За словами директора, 4 учні навчаються у школі в інклюзивних класах, ще 11 потребують індивідуальної форми навчання. Для них, а також для учнів інших шкіл району, які потребують занять зі спеціалістами – психологом, реабілітологом, логопедом, -  проводитимуться заняття у ресурсному класі.

Як зауважив під час відкриття класу Анатолій Бабічев, подібні кімнати відкриватимуться у всіх районах області.

«У вересні голова ХОДА Юлія Світлична та голова правління Благодійного фонду Петра Порошенка Марина Порошенко підписали меморандум про впровадження інклюзивної освіти в області. Нещодавно за участі Першої леді відбулося відкриття першої ресурсної кімнати у Харкові. Процес триває. Чугуєв – один з піонерів впровадження інклюзії в області, - сказав заступник голови ХОДА. – Потреба в таких класах є у кожному районі Харківщини. І наше завдання – створити освітні умови для всіх дітей».

Загалом у 2017 році у місті Чугуєв було реалізовано 8 проектіву рамках конкурсу «Разом у майбутнє». З обласного бюджету на це було виділено понад 2,5 млн.грн.