Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання розвитку правової освіти населення області

У ХОДА обговорили питання розвитку правової освіти населення області

29 листопада відбулося засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

Захід пройшов під керівництвом заступника голови – керівника апарату ХОДА Анатолія Бабічева. У засіданні ради взяли участь керівники структурних підрозділів обласної та районних державних адміністрацій, служб та відомств регіону, ректори профільних вишів Харкова, правозахисники.

Відкриваючи засідання, Анатолій Бабічев підкреслив, що питання правової освіти населення в області знаходиться під особистим контролем голови ХОДА Юлії Світличної.

Він повідомив присутнім про заходи, які відбудуться в області 8-13 грудня в рамках Всеукраїнського тижня права.

Під час засідання члени ради підбили підсумки роботи Харківської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення у 2017 році та затвердили план роботи на наступний рік.

Так, за словами в.о. начальника Головного територіального управління юстиції в Харківській області Тетяни Єгорової, діяльність ради протягом цього року було спрямовано на підвищення рівня правових знань, формування правової свідомості та правової культури громадян, поширення позитивного досвіду у питаннях правової освіти. З цією метою було проведено низку семінарів, круглів столів та інших заходів серед населення. Також зусилля фахівців права було спрямовано на надання безоплатної первинної правової допомоги, зокрема, з питань реалізації та захисту прав осіб, постраждалих від насильства за ознаками статі, учасників АТО і членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб. Загалом фахівцями Головного територіального управління юстиції в Харківській області було проведено 1400 правопросвітницьких заходів.

«Відповідно до розпорядження КМУ та наказу Міністерства юстиції України у II півріччі 2017 року в країні стартував правопросвітницький проект «Я маю право». Указом Президента цей проект було визначено загальноукраїнським, а 2018 рік Президент проголосив Роком проведення правопросвітницьких заходів в Україні», - зазначила Тетяна Єгорова.  

Вона нагадала, що за підтримки ХОДА в Харківській області вже півроку діє оперативний штаб щодо захисту прав землекористувачів, у рамках роботи якого проводиться також і просвітницька робота.