Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відзначили 100-річчя від початку підготовки охоронців правопорядку

У Харкові відзначили 100-річчя від початку підготовки охоронців правопорядку

Конференція, присвячена ювілею, відбулася в Харківському національному університеті внутрішніх справ.

Вітання від Президента України Петра Порошенка колективу університету зачитав директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов. Глава держави висловив глибоку вдячність всьому особовому складу ХНУВС за служіння справі охорони правопорядку, педагогічну майстерність, професіоналізм, внесок у розвиток юридичної науки, підготовку і виховання майбутніх поколінь вартових закону, на яких покладено виконання благородної складної місії – захист громадського порядку, спокою і безпеки співвітчизників, миру та злагоди у суспільстві.

«За роки незалежності України колектив університету сприяв становленню цілої плеяди державних і політичних діячів, відомих вчених, визначних керівників правоохоронних органів, підготувавши понад 40 тисяч висококваліфікованих спеціалістів. Диплом університету став справжнім «знаком якості», бажаним для тисяч молодих людей з різних регіонів України», - привітав правоохоронців Петро Порошенко.

Також Олексій Максимов передав вітання від голови ХОДА Юлії Світличної. Керівник області побажала колективу університету міцного здоров’я, мирного неба та щедрої долі і висловила впевненість у тому, що виш й надалі високо триматиме прапор флагмана науки та освіти.

«Щиро вітаю вас зі знаменною датою – 100-річчям підготовки охоронців правопорядку в Харкові. 100 років – це життя кількох поколінь. Кожне з них зробило свій неоціненний внесок у боротьбу зі злочинністю та безпеку громадян. У 1920-ті роки – це була протидія бандитизму, в роки Другої світової війни – захист Вітчизни. Нинішнє покоління правоохоронців відзначилося у боротьбі за збереження суверенітету та незалежності України», - відзначила у зверненні Юлія Світлична.

Глава області підкреслила, що професія поліцейського була і залишається однією з найбільш необхідних у суспільстві.

«Щоденно захищати права та інтереси громадян від протиправних зазіхань, щомиті бути готовими прийти на допомогу тим, хто потрапив у біду, - це високе покликання сміливих і мужніх людей, у тому числі й тих, хто починає свій професійний шлях з гордого і відповідального звання курсанта», - йдеться у вітанні Юлії Світличної.

З нагоди ювілейної дати Олексій Максимов вручив працівникам навчального закладу подяки голови Харківської обласної державної адміністрації.

За сумлінне виконання службових обов’язків, високі показники у навчально-виховному процесі та з нагоди 100-річчя підготовки охоронців правопорядку у м. Харкові нагороджено:

- завідувача кафедри військової підготовки Сергія Бабака;

- доцента кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 Дмитра Кондратова.