Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласному військкоматі підбили підсумки осінньої призовної кампанії

В обласному військкоматі підбили підсумки осінньої призовної кампанії

Планове завдання для Харківщини становило 700 осіб, його виконано у повному обсязі.

Про це на брифінгу повідомив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

У заході взяв участь директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

«Призовників відправлено в частини Збройних сил України, Національної гвардії, Державної спеціальної служби транспорту. 375 чоловік будуть служити в ЗСУ, інші 325 - в інших військових формуваннях», - повідомив Юрій Калгушкін.

Він  наголосив, що строковики не будуть проходити службу в зоні проведення АТО.

Ще 165 призовників з Харківщини після проходження військової підготовки в навчальних центрах 27-30 листопада відправлять на строкову військову службу до Збройних сил України.

Серед проблемних питань призовної кампанії на строкову службу «Осінь 2017 року» учасники брифінгу вказали на такі, що пов’язані з неприбуттям юнаків без поважних причин на призовні дільниці районних військових комісаріатів. У результаті було покарано 5507 призовників та сплачено штрафів на суму понад 60 тисяч гривень.

«Спільно з працівниками Національної поліції у цьому році розшукано 406 ухильників від призову, їх покарано в адміністративному порядку, та вони призвані на строкову службу або отримали відтермінування від призову», - зазначають в обласному військкоматі.

У ході брифінгу було також наголошено на більш сумлінному виконанні керівниками підприємств та навчальних закладів Харківської області вимог Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних.