Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін провів зустріч з делегацією Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

Ігор Райнін провів зустріч з делегацією Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

21 та 22 листопада в нашій країні перебуває керівництво однієї з трьох найвпливовіших інституцій Ради Європи. До складу делегації входить Віце-президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, голова ХОДА Юлія Світлична.

Під час зустрічі з керівництвом Конгресу Глава Адміністрації Президента України Ігор Райнін запевнив, що «українська влада дуже високо цінує допомогу та особливу увагу до України з боку Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи».

«Вдячні Конгресу за рішучу підтримку українського суверенітету та допомогу в боротьбі з російською агресією, за чітке і рішуче засудження незаконної анексії Криму», - підкреслив Ігор Райнін.

При цьому він відзначив роль Конгресу у нещодавньому прийнятті рішення Європейського Союзу щодо запровадження додаткових санкцій проти країни-агресора.

Президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Гудрун Мослер-Торнстром зазначила, що конгрес «дуже підтримує Україну в її незалежності та територіальній цілісності».

Гудрун Мослер-Торнстром також повідомила, що сьогоднішній візит делегації Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи присвячений моніторингу та проміжним висновкам щодо виконання Україною «дорожньої карти» реформи місцевого самоврядування.

Говорячи про мету та прогнозовані результати візиту делегації до України, Юлія Світлична відзначила, що «позитивний звіт Моніторингового комітету та делегації високого рівня мають велике значення для сприйняття України іншими європейськими інституціями, вони даватимуть «зелене світло» подальшій інтеграції України в ЄС».

У перший день візиту до Києва керівництво Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи провело низку зустрічей у Кабінеті міністрів, Верховній Раді та Адміністрації Президента України. 22 листопада делегація візьме участь у засіданні круглого столу «Зміцнення місцевої та регіональної демократії в Україні».

Нагадаємо, голову ХОДА Юлію Світличну в жовтні 2016 року було обрано Віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, вона входить до складу Бюро Конгресу та є членом Моніторингового комітету.