Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ОСББ та ЖБК регіону отримали 1 млн грн з обласного бюджету на компенсацію «теплих» кредитів

ОСББ та ЖБК регіону отримали 1 млн грн з обласного бюджету на компенсацію «теплих» кредитів

У цьому році за обласною програмою стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків до впровадження енергоефективних технологій видано 26 кредитів на загальну суму 5 млн 911 тис. грн.

Як повідомили у Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА, станом на 16 листопада загальна сума компенсаційних виплат за обласною програмою стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016 - 2020 роки становить 1 млн 70 тис. грн.

Нагадаємо, згідно із зазначеною програмою з обласного бюджету відшкодовується 20% суми кредиту, залученого ОСББ/ЖБК на придбання енергоефективних обладнання та матеріалів. Для реалізації програми у 2017 році з обласного бюджету було виділено 1 млн 200 тис. грн.

Рішенням обласної ради від 25 травня до програми було внесено низку змін, які розширили перелік енергоефективного обладнання і матеріалів: додано двері для місць загального користування, теплонасоси, геліосистеми, багатозонні прилади обліку електроенергії тощо. Крім того, було розширено перелік уповноважених банківських установ – учасників програми (долучено філію «Харківське головне регіональне управління ПАТ КБ «Приватбанк»).

Крім того, у рамках Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010 - 2017 роки, починаючи з 2015 року, з державного бюджету відшкодовується частина суми кредиту (від 40% до 70% у залежності від кількості субсидіантів у будинку), залученого ОСББ/ЖБК на придбання енергоефективних обладнання та матеріалів.