Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області розглянули питання погашення боргів із заробітної плати

В області розглянули питання погашення боргів із заробітної плати

Засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат пройшли 15-16 листопада.

На першому засіданні, яке пройшло під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Михайла Черняка, було розглянуто стан виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я області, обговорені проблемні питання що існують в галузі.

Михайло Черняк наголосив на необхідності вжиття додаткових заходів з метою недопущення виникнення заборгованості із заробітної плати та забезпечення своєчасної її виплати.

Директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Юрій Шпарага звернув увагу запрошених, що на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів», установлення та здійснення нарахування підвищень до посадових окладів (ставок), надбавок, доплат, допомог, винагород, премій, інших заохочувальних виплат працівникам закладів, які використовують кошти державного бюджету, має проводитись виключно в межах фонду оплати праці, затвердженого в загальному та спеціальному фондах бюджету, або власних доходів, отриманих від провадження господарської діяльності.

Крім того, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.01.2015 № 11 «Деякі питання надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», дозволено здійснювати видатки на фінансування закладів охорони здоров’я одночасно з державного та місцевого бюджетів.

16 листопада на засіданні комісії про причини існування боргів та перспективи їх погашення інформували керівники ТОВ «Хлібозавод «Салтівський», ПАТ «Харківський хлібокомбінат «Слобожанський», ТОВ фірма «Оксідал» та Державного інституту праці та соціально-економічних досліджень. Вони запевнили, що борги буде ліквідовано до кынця року.