Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марина Порошенко та Юлія Світлична привітали харківських студентів

Марина Порошенко та Юлія Світлична привітали харківських студентів

16 листопада в ХНАТОБі відзначили Міжнародний день студента. З нагоди свята відбувся ІІ Мистецький фестиваль Gaudeamus Opera. На нього завітали дружина Президента України та голова Харківської ОДА.

Марина Порошенко відзначила, що саме студентство є символом Харківщини, адже в нашому регіоні навчаються 200 тисяч молодих людей з усієї України.

«Ми пам’ятаємо, як в усі часи молоді українські серця були надійним щитом у боротьбі за відродження України, - сказала Перша леді. - І в цьому переліку варто згадати нескорений дух студентів у бою під Крутами. Прагнення молоді жити у вільній державі під час Студентської революції на граніті. А також – прорив України в новий цивілізаційний вимір у ході Революції Гідності».

Марина Порошенко підкреслила, що «саме студенти були першими, хто восени 2013 року не побоявся виступити проти тих, хто намагався вкрасти у нас мрію про європейське майбутнє. Зокрема, і в Харкові».

Юлія Світлична наголосила, що завдяки студентам Харків – це дійсно місто майбутнього.

«Харків – енергійний, молодий, креативний. Ми з вами завжди хочемо бути першими та бути кращими, - сказала керівник області, звертаючись до молоді, що зібралася в залі ХНАТОБу. - На вас сподівається держава, ви – дійсно наше майбутнє! Але не сподівайтеся, що до вас хтось прийде та щось запропонує. У вас самих є сила, і ваша доля – у ваших руках, ви самі можете її писати!».

Юлія Світлична побажала студентам вірити в себе, ставити перед собою амбітні цілі та досягати їх.

«Будемо працювати та будувати нашу Україну разом!», - закликала голова ХОДА.

Під час фестивалю Gaudeamus Opera перед глядачами виступили артисти Харківського національного театру опери та балету.

Більше фото