Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян

Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян

Жителі Харківської області просили заступника голови ХОДА сприяти вирішенню питань зі сфер будівництва та ЖКГ.

Так, ініціативна група жителів Немишлянського району Харкова просила Євгенія Шахненка сприяти припиненню незаконного, на їхню думку, будівництва в парку ім. Богдана Хмельницького і відновити його історичні межі.

«Парк - це єдина рекреаційна зелена зона, яка нам доступна, але з недавнього часу частину парку забрали. Цього року там поставили паркан і почали будівництво», - розповіли місцеві жителі.

За словами заявників, суперечка навколо парку триває з 2004 року, а з 2015 року відновилися акції протесту жителів міста проти будівництва, яке там ведеться.

Євгеній Шахненко доручив вивчити питання директору Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайлу Рабіновичу.

«Ми обов'язково детально розберемося в ситуації і перевіримо законність проектування і будівництва. На підставі вашого запиту ми звернемося до всіх інстанцій - ДАБК, міськради й інших. Рекомендую вам заручитись юридичною підтримкою для можливого розгляду питання в суді», - відповів харків'янам Євгеній Шахненко.

Решта питань, з якими жителі області звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися вирішення житлово-комунальних проблем. Про відсутність автобусного маршруту між селом Олійники, райцентром і Харковом повідомила мешканка Сахновщинського району. Мешканка Дергачівського району просила допомоги в реструктуризації боргу за послуги газопостачання. Також пенсіонерка розповіла про проблеми з освітленням вулиці Лісова.

Крім того, під час прийому мешканці Харкова подякували Євгенію Шахненку за допомогу у вирішенні питань із встановленням газового обладнання, але наголосили на необхідності заміни вентиляційних каналів у квартирі.

Заступник голови ХОДА запевнив, що детально вивчить озвучені заявниками питання. Всі, хто прийшов на прийом, у разі потреби, отримали консультації керівників профільних підрозділів облдержадміністрації.