Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорюють проекти, реалізовані в області у співпраці з німецькою компанією GIZ

У Харкові обговорюють проекти, реалізовані в області у співпраці з німецькою компанією GIZ

У форумі «Створюємо майбутнє разом», який проходить 15 листопада, взяв участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Підбиваючи підсумки співпраці з німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Михайло Черняк відзначив надзвичайно велику роль організації у наданні допомоги переселенцям з Донбасу, які проживають на території Харківщини.

«Важливо, що GIZ розпочала свою роботу в Україні з Харківщини, коли наш регіон був у зоні ризику, і частина  районів входила до зони АТО. Завдяки співпраці з німецькими колегами, нам вдалося налагодити побут внутрішньо переміщених осіб, більшість з яких оселилася саме в нашій області. Крім того, результативна співпраця з GIZ продемонструвала іншим іноземним колегам, що Харківщина - надійний та стабільний регіон. Це дало нам змогу залучати допомогу інших європейських партнерів для вирішення соціальних та інфраструктурних питань», - зауважив Михайло Черняк.

Він підкреслив, що технічна допомога GIZ є важливою для області й сьогодні, на етапі впровадження реформ.

«Реформи, які ініційовано Президентом Петром Порошенком та впроваджуються на Харківщині під особистим контролем голови ХОДА Юлії Світличної, спрямовані на покращення умов життя людей. У реалізації цих реформ важлива технічна підтримка наших західних партнерів, - підкреслив заступник керівника області. - Це стосується і децентралізації, і сфери охорони здоров’я, в якій, до речі, в нас вже намічені спільні проекти з GIZ».

Михайло Черняк висловив переконаність у тому, що Харківська обласна адміністрація та німецька федеральна компанія й надалі залишатимуться надійними партнерами.

«Розвиток відносин з міжнародним партнерами - один з важливих напрямків роботи обласної адміністрації. Юлія Світлична особисто активно та якісно працює в цій сфері, - зауважив заступник голови ХОДА. - Упевнений, й надалі ми динамічно та ефективно працюватимемо разом та багато зробимо на користь нашого регіону».

Директор GIZ в Україні Сабіне Мюллер, у свою чергу, також зазначила, що реалізація великої кількості проектів організації стала можливою завдяки підтримці ХОДА.

«Протягом майже трьох років роботи в Україні нашим головним пріоритетом була допомога внутрішньо переміщеним особам та покращення стану в громадах, де вони проживають. За цей час ми надали допомогу близько 7000 переселенців на Харківщині. Відремонтовано 9 дитячих садків та 15 шкіл, 4 медичних заклади. Ми пишаємося цими результатами, але наші досягнення були б неможливі без підтримки партнерів - обласної адміністрації та місцевих громад», - сказала Сабіне Мюллер.

За словами директора GIZ в Україні, організація планує продовжувати роботу в Харківській області щонайменше до 2019 року.