Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представникам ОТГ пояснили принципи роботи органів соцзахисту в умовах децентралізації

Представникам ОТГ пояснили принципи роботи органів соцзахисту в умовах децентралізації

10 листопада у Харкові пройшов семінар «Організація соціального захисту населення в об'єднаних територіальних громадах».

Організаторами заходу були Харківський центр розвитку місцевого самоврядування, Департамент соціального захисту населення ХОДА та Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ.

Відкриваючи семінар, директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага наголосив на важливості скоординованих дій органів державної влади та органів місцевого самоврядування у питанні захисту вразливих верств населення.

«Якісне виконання повноважень у сфері соціального захисту населення є надважливим, бо головна мета реформи децентралізації в тому, щоб наблизити та покращити надання послуг місцевим жителям», - зазначила  директор Харківського центру розвитку місцевого самоврядування Діана Барінова.

Спікерами семінару були представники Обласного центру соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді, Служби у справах дітей, представники громадської організації «Твоє право», а також експерти Харківського центру розвитку місцевого самоврядування Віктор Нестеренко та Юрій Кушнір, які розповіли про соціальну підтримку та соціальне обслуговування, організацію роботи щодо захисту прав дітей, соціальні послуги для сімей, дітей і молоді в громаді, організацію роботи з протидії торгівлі людьми в умовах децентралізації.

Практичним досвідом організації роботи з надання соціальних послуг поділились голова Омельницької ОТГ (Полтавська область) та директор територіального центру щодо надання соціальних послуг людям похилого віку Вовчанської райдержадміністрації.