Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область розширить співпрацю з Італією в сферах економіки, науки і освіти

Харківська область розширить співпрацю з Італією в сферах економіки, науки і освіти

Про це домовилися в ході двосторонньої зустрічі глава ХОДА Юлія Світлична і заступник Глави місії, радник Посольства Італійської Республіки в Україні Джоель Мелькіорі.

Відкриваючи зустріч, глава ХОДА презентувала потенціал Харківщини, зазначивши динамічний розвиток регіону та його орієнтацію на нові технології.

«Ми шукаємо нові ринки збуту і зацікавлені в такому потужному партнері як Італія, - сказала Юлія Світлична. - Пропонуємо вам розглянути можливості кооперації та розширення наших економічних взаємин. А також обміну бізнес-делегаціями між Італією та Україною. Хорошим містком для активізації нашої співпраці могло б стати відкриття в Харкові Почесного консульства Італії».

Джоель Мелькіорі відзначив високий інтерес до Харківської області з боку Італії, а також той факт, що італійці, які живуть і працюють в нашому регіоні, відгукуються про ситуацію тут виключно позитивно.

«Ми знаємо, що економічні результати вашої області досить високі для України, а рівень безробіття - досить низький, якщо порівнювати з іншими регіонами, - зазначив представник Посольства Італії в Україні. - Є достатньо питань, якими можна буде займатися в області комерції, для вкладення прямих інвестицій. Ми зацікавлені в тому, щоб сюди приїжджали підприємці-італійці, а також у зустрічних візитах ваших підприємців в Італію».

Джоель Мелькіорі також повідомив, що, крім розширення відносин в області економіки, Італія зацікавлена ​​у співпраці в сферах науки і освіти. І тут робота вже активно йде.

«У нас є представники в університеті ім. В.Н. Каразіна - працює невеликий італійський центр. Ми приїхали, щоб посилити співпрацю в цій галузі. Ми б дуже хотіли розширити центр, щоб мати можливість викладати італійську мову і надати можливість отримання італійських дипломів для студентів, - сказав заступник Глави місії, радник Посольства Італійської Республіки в Україні. - Вчора було підписано угоду між університетом Каразіна та інститутом астрофізики в Італії. Ми сподіваємося, що це невеликий початок для подальшого розвитку відносин».

Юлія Світлична запевнила представника італійської сторони в готовності ХОДА надати допомогу і підтримку чесного бізнесу, який заходить на територію області. Серед сфер для можливої ​​співпраці сторони також виділили сільське господарство і переробну промисловість, а, крім того, - розвиток інфраструктури, зокрема, можливість участі італійських компаній у тендерах на будівництво метрополітену в Харкові.

Більше фото