Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів робочу нараду з представниками провідних підприємств галузі авіабудування області

Марк Беккер провів робочу нараду з представниками провідних підприємств галузі авіабудування області

Перший заступник голови ХОДА відвідав ДП ХМЗ «ФЕД», ДП «ХАКБ» та ПАТ «ФЕД».

Він відзначив, що традицію виїзних робочих нарад на промислових підприємствах області започатковано головою ХОДА Юлією Світличною.

«Це дало можливість оперативно вирішувати соціальні та економічні проблеми на підприємствах», - підкреслив Марк Беккер.

Так, на декількох підприємствах відкрито постійні громадські приймальні голови ХОДА. Під час відвідання найбільших промислових підприємств області Юлією Світличною було досягнуто домовленостей про підвищення соціальних гарантій робітникам та про більш тісну кооперацію з органами державної влади на місцях.

7 листопада Марк Беккер ознайомився з виробництвом авіаційної продукції у високотехнологічних цехах ДП ХМЗ «ФЕД», ДП «ХАКБ» та ПАТ «ФЕД». Тут постійно модернізують та оновлюють верстатний парк та розширюють номенклатуру продукції.

Завдяки активній співпраці підприємств та керівництва області підприємства залучені до програми імпортозаміщення в рамках підписаного меморандуму між обласною адміністрацією та ДК «Укроборонпром», що дозволило завантажити їх замовленнями, забезпечити високі темпи зростання виробництва та середньої заробітної плати.

Під час робочої наради Марк Беккер відзначив активізацію співпраці підприємств між собою та з обласною владою, що особливо важливо в умовах децентралізації, яка передає велике коло питань «на місця».

«У сьогоднішніх умовах зростає важливість соціальної відповідальності великих підприємств області, які попри розвиток малого та середнього бізнесу залишаються опорою економіки регіону», – відзначив перший заступник голови ХОДА.

Він ознайомився з економічними показниками та досягненнями підприємств за 9 місяців 2017 року, відзначивши в них позитивну динаміку.

Під час наради розглянули, зокрема, питання соціального захисту працівників підприємств та підвищення заробітних плат. Увагу приділили забезпеченню розвитку соціальної сфери, питанню професіональної освіти та забезпеченістю кадрами.