Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгенія Шахненка просили сприяти питанню введення в експлуатацію багатоквартирного будинку в Пісочині

Євгенія Шахненка просили сприяти питанню введення в експлуатацію багатоквартирного будинку в Пісочині

3 листопада заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Жителі області зверталися переважно з проханням допомогти у вирішенні житлово-комунальних проблем. Так, пенсіонер з селища Коротич Харківського району розповів, що вже тривалий час не може вирішити спірне питання з енергетиками. За словами заявника, на його земельній ділянці в 1998 році було встановлено ​​трансформаторну підстанцію.

«Земля була приватизована, моєї згоди і дозволу енергетики не отримували, більш того - я скаржився на їх дії в селищну раду, але з того часу так і не можу вирішити цю проблему», - розповів чоловік.

Євгеній Шахненко пообіцяв розібратися в ситуації. Також він порадив заявнику звернутися до суду.

У ході прийому до заступника голови ХОДА звернулися представники ініціативної групи з селища Безлюдівка Харківського району. Вони просили Євгенія Шахненка сприяти вирішенню їхнього питання. Активісти пояснили, що деякі мешканці їх багатоквартирного будинку обігріваються за допомогою газу, а інші для обігріву використовують електроприлади.

«Але, згідно із законом, ми не маємо пільг у розрахунку за електроенергію. Тому 9 власників квартир також хочуть мати можливість перейти на газ», - сказали заявники.

«Звичайно, ми розглянемо звернення вашої ініціативної групи і визначимо можливі шляхи вирішення цієї проблеми, - запевнив громадян Євгеній Шахненко. - Даю доручення директору Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергію Магдисюку опрацювати питання з фахівцями газового господарства та представниками місцевого самоврядування. Там потрібно буде розрахувати техумови, можливо, провести посилення газопроводу».

Також Сергію Магдисюку Євгеній Шахненко доручив створити комісію з метою введення в експлуатацію багатоквартирного будинку в Пісочині (Харківський район). Як повідомили мешканці будинку, у них відсутня гаряча вода, освітлення у дворі і потребує ремонту регулятор температури загальнобудинкового лічильника обліку тепла.

«Наступного тижня буде створено відповідну комісію, куди увійдуть представники теплових мереж, громадськості, співробітники нашого департаменту, органів місцевого самоврядування та забудовника», - пообіцяв жителям селища Сергій Магдисюк.

На прийом до Євгенія Шахненка прийшли й жителі міста Зміїв. Вони просили допомогти вирішити питання із заборгованістю за послуги газопостачання.

Житель Харкова звернувся за допомогою у відновленні електропостачання квартири.

Заступник голови ХОДА запевнив, що детально вивчить озвучені заявниками питання. Всі, хто прийшов на прийом, у разі потреби, отримали консультації керівників профільних підрозділів облдержадміністрації.