Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський підшипниковий завод відзначив 70-річний ювілей

Харківський підшипниковий завод відзначив 70-річний ювілей

Від імені голови області Юлії Світличної колектив підприємства привітав перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Він зазначив, що ще в далекому 1945 році заклали першу цеглину на будівництві заводу, а вже за два роки було пущено першу виробничу лінію.

«Ви дійсно піонери машинобудування. Ви вперше випустили вітчизняні підшипники, а завод за короткий час став лідером галузі і вписався в велику промислову когорту Харківської області», - звернувся до заводчан Марк Беккер.

Також перший заступник керівника області нагадав, що завод вистояв у важкі часи і сьогодні відкрив нову світлу сторінку своєї історії.

«Завдяки досвіду і трудовій славі вашого колективу, завдяки тому, що завод увійшов до Індустріальної групи УПЕК, сьогодні Харківський підшипниковий - це сучасне технологічне виробництво, де випускається понад 5 тисяч найменувань підшипників світової якості. Це реалізація не тільки на внутрішньому ринку, але і далеко за межами України - більш ніж у 20 країнах світу», - сказав Марк Беккер.

Він також подякував заводчанам і ветеранам праці за професійність і самовіддану працю.

«Ви підняли підприємство і піднімаєте промисловість України. Бажаю нових творчих успіхів, щастя і здоров'я вам і вашим родинам», - привітав робітників перший заступник керівника області.

Подяку та почесні грамоти обласної державної адміністрації отримали кращі працівники підприємства.

Генеральний директор Харківського підшипникового заводу Володимир Коханов назвав ювіляра гордістю міста, області та країни.

«Відрадно, що свої поважні 70 років завод зустрічає оновленим. 15 років реалізації комплексної програми технічного переоснащення підприємства змінили ХАРП і вивели його на якісно інший високий рівень», - сказав Володимир Коханов.

Він зазначив, що робота з модернізації підприємства не припинялася навіть у найважчі часи.

«Сьогодні завод володіє одним з найбільших в Україні парків сучасних високоточних верстатів з числовим програмним управлінням, розвиненою системою перевірки якості відповідності міжнародним стандартам, неперервним процесом конструкторських рішень, випробувальним центром. А головне - ми маємо відданий своїй справі колектив однодумців. Все це - той потенціал, що дозволяє виробляти продукцію, яка успішно конкурує з провідними світовими компаніями», - підкреслив генеральний директор.