Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посол Франції та голова ХОДА вручили французькі дипломи студентам ХНЕУ

Посол Франції та голова ХОДА вручили французькі дипломи студентам ХНЕУ

Офіційні документи про закінчення вишу випускники отримали в рамках програми підготовки магістрів подвійного диплому в галузі бізнес-інформатики.

Програму реалізують спільно українські та французькі викладачі Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця та Університету Ліон-2 імені Люм’єр.

26 жовтня харківські студенти отримали дипломи магістра Університету Ліон-2 імені Люм’єр зі спеціальності «Інформатика при прийнятті рішень та статистика». 

У ході урочистостей голова ХОДА Юлія Світлична привітала випускників із цією подією та відзначила, що Президент України Петро Порошенко робить все можливе для того, щоб кожен українець міг скористатися європейськими можливостями та жити у європейській країні. 

«Це не просто наукова програма, це не просто подвійний диплом. Це наше ствердження як європейської держави. Це прийняття України як європейського партнера, це наше подальше європейське майбутнє, - підкреслила Юлія Світлична. - Мені приємно стверджувати, що Франція дійсно є нашим партнером у впровадженні реформ, у захисті нашої незалежності та територіальної цілісності. Активна співпраця з міжнародними партнерами дає можливість кожному жителю області, кожному українцю мати європейське майбутнє. Ми кожен день доводимо своєю працею,  що Харків – це Європа, і визнання цього нашими європейськими партнерами для нас дуже цінне».

У свою чергу ректор ХНЕУ ім. С. Кузнеця Володимир Пономаренко подякував Юлії Світличній за увагу та підтримку вишу з боку обласної влади, а також за розширення співробітництва з міжнародними партнерами.

Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон привітала студентів із важливою подією в їх житті та побажала їм успіхів у професійній кар’єрі. Посол також підкреслила важливість розширення та зміцнення французько-українського співробітництва в галузях економіки, освіти, науки, культури та мистецтва.

У ході урочистостей Ізабель Дюмон від імені Уряду Франції вручила відзнаку Кавалера Ордену Академічних пальм професору, директору Центру університетської успішності Харківського національного економічного університету ім. Семена Кузнеця Василю Омельяненку.

Більше фото