Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівництво Конгресу регіональних влад Ради Європи відвідає Україну

Керівництво Конгресу регіональних влад Ради Європи відвідає Україну

Відповідне рішення було прийнято під час зустрічі Бюро Конгресу в Страсбурзі.

Про це повідомила Віце-президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, голова ХОДА Юлія Світлична.

«Візит делегації Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи в Україну заплановано на 21 та 22 листопада. Програму візиту під час зустрічі Бюро Конгресу обговорили з президентом Конгресу. До України їдуть сама Гудрун Мюслер-Торнстром (президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи), президенти обох палат Конгресу - Палати місцевих влад та Палати регіонів, керівництво Моніторингового комітету», - відзначила Юлія Світлична.

На її думку, таке рішення говорить про високу оцінку та досягнення роботи української делегації в Конгресі та інтерес до України.

«Плануємо в Києві в рамках круглого столу за участю української делегації обговорити низку важливих питань, а крім того - надамо можливість керівництву одного з найвпливовіших європейських представницьких органів побачити справжню ситуацію в Україні», - сказала керівник області.

Вона додала, що такі поїздки в Україну представників європейських регіонів суттєво змінюють на краще уявлення про нашу країну в Європі, свідченням чого стало проведення в Харкові засідання Моніторингового комітету Конгресу 27 червня 2017 року.

У програмі візиту делегації Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи до України заплановано проведення зустрічей із керівництвом Уряду та Верховної Ради України, представниками влади та громадськості.

Нагадаємо, Юлія Світлична в жовтні 2016 року була обрана Віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, вона входить до складу Бюро Конгресу та є членом Моніторингового комітету.