Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині переселенці та малозабезпечені отримали півмільйона гривень на стартапи

На Харківщині переселенці та малозабезпечені отримали півмільйона гривень на стартапи

9 учасникам проекту «Рука допомоги» надано фінансову підтримку на загальну суму 551 тис. грн на закупівлю обладнання та матеріалів для ведення бізнесу.

На ці гроші непрацюючі працездатні особи з-поміж членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщені особи, що беруть участь у проекті, закуплять обладнання та матеріали для відновлення виробництва промислового прального обладнання, виготовлення меблів, продуктів харчування, одягу під власним брендом та вирощування екологічно чистих овочів.

Крім того, у рамках проекту «Рука допомоги», який реалізується Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку, 199  безробітних та шукачів роботи Харківської області вже влаштувалися на нову роботу, а 128 взяли участь у громадських роботах.

Заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих повідомив, що невдовзі ще дев’ять учасників проекту отримають фінансову допомогу.

«Ці люди успішно захистили свої бізнес-плани перед комісією облдержадміністрації та зареєструвалися як підприємці. Одразу після отримання обладнання їх підприємства почнуть працювати, створюючи нові робочі місця для жителів Харківщини», - сказав Анатолій Толстих.

Довідка. Пілотний проект «Рука допомоги»  має на меті апробацію механізмів виведення людей зі стану бідності шляхом сприяння у працевлаштуванні, залученні до громадських робіт або започаткуванні власної справи. Проект реалізується у трьох областях: Львівській, Полтавській та Харківській.

За підсумками реалізації пілотного проекту буде розроблений  законопроект щодо розповсюдження успішного досвіду на всю територію України. Очікується, що запровадження нових механізмів дозволить суттєво знизити рівень безробіття в країні, зменшити соціальну напругу та створити нові робочі місця.