Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки електронним закупівлям, у 2017 році на Харківщині заощадили 800 млн грн

Завдяки електронним закупівлям, у 2017 році на Харківщині заощадили 800 млн грн

Про це розповів перший заступник голови ХОДА Марк Беккер у ході п'ятого Всеукраїнського форуму «Forum Zakupki», який проходить у Харкові 19 жовтня.

«Понад рік ми працюємо з електронними закупівлями і вже розуміємо ефективність цієї системи, - зазначив Марк Беккер. - Харківська область активно включилася в реформування сфери закупівель і сьогодні демонструє високі показники. На даний момент в області сформовано 1400 організаторів торгів. За останні 9 місяців було проведено 44 тисячі електронних закупівель на загальну суму 32 млрд грн. При цьому економія склала понад 800 млн грн - або понад 6,5%».

Крім того, за ініціативи керівника ХОДА Юлії Світличної всім розпорядникам бюджетних коштів в області спрямували листи з рекомендаціями проводити допорогові закупівлі за системою Prozorro.

«За перше півріччя було проведено понад 4700 таких закупівель на загальну суму 1,5 млрд грн, економія бюджетних коштів при цьому склала понад 130 млн грн», - розповів Марк Беккер.

Він також зазначив, що електронні закупівлі не тільки дозволили економити бюджетні кошти, а й поліпшили якість підготовки тендерної документації та, відповідно, продукції і робіт, передбачених тендерами.

«Ми бачимо, що закон про закупівлі, головні цілі якого - створення конкурентного середовища та боротьба з корупцією, працює», - підкреслив перший заступник керівника області.

Він зазначив, що доцільно внести ефективність роботи з системою електронних закупівель до переліку показників, за якими Кабінет міністрів оцінює соціально-економічний розвиток регіонів.

«Ефективне використання і економія бюджетних коштів дозволяють спрямовувати додаткові ресурси на розвиток соціальної та інших сфер області», - підкреслив Марк Беккер.