Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Мурафській школі встановили три сучасні кабінети природничих наук

У Мурафській школі встановили три сучасні кабінети природничих наук

Нове мультимедійне обладнання навчальний заклад Краснокутського району отримав у вересні.

Вчителі вже освоїли обладнання та активно використовують його у навчальному процесі.

«Мультимедійні комплекси - велика допомога для вчителів. Вони дають нам змогу доносити нові знання дітям, використовуючи близькі для них технології - комп’ютери, інтернет. Завдяки цьому обладнанню ми можемо проводити лабораторні роботи та практичні заняття на високому рівні. Це особливо важливо для природничих наук, адже ми маємо змогу наглядно пояснити процеси та явища на клітинному рівні, розповісти про мікросвіт тощо», - розповіла вчитель фізики Мурафської школи Людмила Шопінська.

За її словами, важливо, що в сучасні кабінети природничих наук, окрім інтерактивного обладнання та вимірювальних приладів, включені також і методичні матеріали для вчителів, які допомагають розширити та збагатити навчальну програму.

«Методичні комплекси містять багато цікавої інформації, яку вчитель міг не передбачити, складаючи навчальний план. Крім того, до обладнання додаються підручники, якими можуть користуватися учні», - зауважила Людмила Шопінська.

Вчителі Мурафської школи зазначають, що програма розвитку природничих дисциплін, ініційована головою ХОДА Юлією Світличною, вже дає результати - діти цікавляться наукою.

«Протягом останніх двох років ми відчуваємо велику увагу влади до освіти. Завдяки підтримці керівника області ми отримуємо нове обладнання та можемо навчати дітей за сучасними вимогами. Тому останнім часом у дітей з’явився справжній інтерес до природничих наук, адже тепер їм цікавіше і легше вчитись», - підкреслила вчитель фізики Мурафської школи.