Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Губарівському шляхопроводі укладають балки-перекриття

На Губарівському шляхопроводі укладають балки-перекриття

Про роботи, проведені за минулий тиждень, і найближчі плани розповіли керівники дорожніх служб області.

Так, перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка зазначив, що в минулий четвер і п'ятницю було проведено об'ємні роботи на шляхопроводі біля села Губарівка в Богодухівському районі. За його словами, за два дні ремонтники перекрили сімома балками середній проліт новозбудованого мосту.

«Кожна балка вдовжки 24 метри і вагою до 25 тонн. Зараз проводяться роботи зі скріплення їх між собою, підготовка до облаштування накладної плити і крайніх балок», - розповів перший заступник начальника Служби автомобільних доріг.

Крім того, тривають планові роботи на другому об'єкті мостового господарства - Пісочинському шляхопроводі.

Також Сергій Пляка зазначив важливі об'єкти, на яких дорожники планують завершити будівництво до кінця місяця. Це магістралі Київ-Харків-Довжанський, Чугуїв-Мілове і Харків-Охтирка.

«Підрядники виконують поставлені завдання. Дякую голові ХОДА Юлії Світличній за своєчасне перерахування коштів від митних платежів. Зараз у нас на об'єктах поточного та капітального ремонту доріг немає проблем з фінансуванням», - сказав Сергій Пляка.

Дорожник звернув увагу, що Служба автодоріг області вже завершила процедури тендерних торгів, укладання договорів за всіма видами ремонтів, які передбачалися в цьому році. Останній договір, за словами Сергія Пляки, на об'єкті Дергачі-П'ятихатки було підписано в понеділок. Сьогодні на цій дорозі вже проведено обстеження, визначено обсяги робіт.

З початку тижня дорожники продовжили роботи на дорозі Харків-Вовчанськ. Тут планується укласти нове покриття на ділянці в 2,5 км.

Розпочато роботи на новому об'єкті Качалівка-Костянтинівка - підрядник готує покриття до асфальтування в Краснокутському районі.

Також розпочато роботи на дорозі Мерефа-Зміїв. Сьогодні ремонтники провели роботи з укладання асфальтобетону в селі Соколове.

В іншому населеному пункті - у Валках - у суботу було завершено укладання двошарового покриття на міській частині дороги Богодухів-Валки-Нова Водолага. На цьому тижні тут проводяться роботи з упорядкування узбіччя і з'їздів.

До кінця наступного тижня дорожники області обіцяють відремонтувати останні 2,9 км із запланованих 20 км дороги Мерефа-Лозова-Павлоград.

Також дорожні будівельники до 14 жовтня планують закінчити ремонт дороги Краснокутськ-Богодухів і Дергачі-Козача Лопань.

Понад 70% від запланованих обсягів дорожники виконали в Золочівському районі на дорозі Фартушне-Цапівка-Гуринівка.

Крім того, на цьому тижні дорожники області готуються провести ремонтні роботи на дорозі Шевченкове-Балаклія-Первомайський-Кегичівка (ділянка в селі Байрак Балаклійського району). Невеликі ділянки доріг відремонтують у Близнюківському і Коломацькому районах.

Директор ДП «Харківський облавтодор» Ігор Турченко повідомив, що минулого тижня тривали роботи на умовах співфінансування з місцевими бюджетами в Первомайському, Барвінківському, Богодухівському, Нововодолазькому та Харківському районах.

«Хочу відзначити, що «Харківський облавтодор» проводить підготовку об'єктів підприємства до роботи в зимовий період. На сьогодні ми майже на місяць випереджаємо план - вже заготовлено понад 87% піску, 72% солі (понад 160 вагонів). Закінчуємо підготовку дорожньої техніки», - розповів Ігор Турченко.